Nyt lukekaa, ja mieluiten auttakaa!

2.07.2011 - 22:34 / kyuuketsuki.


Noniin, perkele. Näin on nyt Ollimöllille käynyt, ja kovasti koitetaan arvuutella mistä taudista on kyse. Tällä hetkellä möllin Nickyn luona, ja huomenna olisi tarkoitus vaeltaa kotia päin katsomaan möllikkää. Tällä hetkellä stressaavat työasiat, kotiasiat, Olli, ja ennenkaikkea rahatilanne. Mistäs saan rahaa jos Olli menee huonommaksi? En haluaisi kissaa piikillekkään laittaa.

Kyseessä ei siis tosiaan ole kasvain tai mikään syöpä, vaan tauti on täysi mysteeri (edes lääkärit ei saa mitään selville, ja silti piti maksaa sikahintaiset lääkärikulut). Siispä; Jos oireet kuulostavat tutulta, kommentoikaa! Tai antakaa edes jotakin neuvoja, olen paniikissa asian kanssa.

Kiitos.

(P.s Alhaalla lukee ”lopettamassa vanhassa duunissa”. Näin käy kun skannaa stresseissä.)

Kategoria: Aiheeton.
Tagit: , , ,



3 vastausta - “Nyt lukekaa, ja mieluiten auttakaa!”

  1. Vol Kirjoittaa:

    Googlettelin vähän niin nesteiden kertymistä vatsaan voi aiheuttaa ilmeisesti aika hemmetin moni asia, mm. sisäinen verenvuoto, revennyt rakko, maksavaurio, syöpä, matala veren proteiinitaso, kissan tarttuva vatsakalvontulehdus tai sydänvika. Tutkiko lääkäri lainkaan muita kuin syövän/kasvaimen mahdollisuutta, tai oliko niistä edes puhe? Jos ei, saattaisi maksaa vaivan hankkia toisen eläinlääkärin mielipide ennen leikkausta. Ainakin PetMD -sivuston (jossa on eläinlääkäreiden tarkistamia ja hyväksymiä artikkeleita) mukaan nestekertymän syiden selvittämiseen ei pitäisi tarvita leikkausta.

    Jos lääketieteellinen englanti taipuu, tässä pari linkkiä:
    http://www.justanswer.com/pet-cat/0ytfn-causes-fluid-retention-cats-abdomen.html

    http://www.petmd.com/cat/conditions/cardiovascular/c_ct_ascites

  2. kyuuketsuki Kirjoittaa:

    Kiitos Vol, kun vaivaudut auttamaan! Olen syvästi kiitollinen, ja epätoivoinen…

    Lääkärit eivät tosiaan tulleet puhuneeksi muusta kuin syövästä / kasvaimesta, mikä oli minusta hieman outoa. Oudompaa oli se, että heti ensimmäisenä vaihtoehtona tarjotaan leikkausta, joka ei ole mitään halpaa hommaa! Kaikilla ei todellakaan ole sellaiseen varaa. Hinta-arvio oli sellainen +500 e, ja kun sellaista pyydetään ilman mitään annettua diagnoosia, niin alkaa pikkuisen epäilyttämään.

    Itsekin hieman googletin, ja aloin pelkäämään että kyseessä olisi tuo kissojen vastakalvontulehdus, kun oireet jokseenkin täsmäsivät. Vatsa on jälleen nesteestä pinkeänä, ja ruoka tai juoma ei ota maistuakseen (esim. Pyytää normaaliin tapaan kinkkua, mutta ei syö / pysty syömään). Lisäksi ulostamisessa tuntuu olevan vaikeuksia. Ja vielä kaiken lisäksi huomasin, että Ollille on ilmestynyt kova, luisen tuntuinen patti kylkeen. Tuntuu kuin kylkiluu olisi poikki, mutta kissa ei arista tai valita kun koskettelee.

    Parasta olisi ehkä kiikuttaa Olli jälleen eläinlääkäriin (mieluiten jollekin toiselle, kuten ehdotit, jos eivät osaa muuta kuin leikkausta suositella) mahdollisimman pian, sillä haluaisin edes jotakin tuntumaa taudin laadusta, ennenkuin suostun mihinkään kalliisiin operaatioihin (joihin minulla todellakaan ei ole varaa…) Kuitenkin haluaisin pelastaa rakkaan kissani…

  3. Vol Kirjoittaa:

    Joo, suosittelen kyllä toisenkin eläinlääkärin luona käymistä. Kannattaa kokeilla jos googlettamalla paikkakunnaltasi löytyisi jotain kissaihmisten suosittelemia eläinlääkäreitä. Esim. monilla lemmikkifoorumeilla on ketjuja, joissa käyttäjät voivat suositella hyväksi havaitsemiaan lekureita. Ylipäänsä kannattaa yrittää etsiä sellainen lääkäri, jolla on kokemusta kissoista.

    Toivottavasti asia järjestyy!

Trackback URI | Kommenttien RSS

Jätä vastaus




Ärkistö

Tägit

Viimesimmät

Linkit